Levélküldési nehézségek feketelista miatt

2012.10.05

Az elmúlt éjjel egyik ügyfelünk e-mail fiókjából több száz (de akár több ezer) spam üzenetet küldtek ki, egyelőre ismeretlenek.
Ennek eredményeként szerverünk átmenetileg feketelistára került, ami azzal jár, hogy bizonyos szolgáltatók felé nem tudunk e-maileket küldeni, mivel visszautasítják őket (spamnek értelmeznek minden e-mailt ami tőlünk kimegy).
A listákról folyamatosan levetetjük magunkat, azonban addig is, előfordulhat, hogy nem kapja meg a címzett az e-mailt. Erről visszajelzés érkezik felénk, tehát kérjük, hogy ha valaki ilyen tartalmú levelet kap, továbbítsa azt ügyfélszolgálatunkra (info@webhold.hu)

Ez az eset jól mutatja, hogy mennyire fontosak a biztonságos jelszavak. Törekedjünk arra, hogy legalább 8 karakter hosszú jelszót válasszunk, és legyen benne ki- és nagybetű, valamint szám is, és ha lehet, valamilyen speciális karakter. (pont, vessző, kötőjel stb.)

Köszönjük türelmüket és megértésüket az esettel kapcsolatban. Tanulva a történtekből, a közeljövőben szigorítani fogjuk a kiküldött levelekkel kapcsolatos szabályozásainkat is.