Szerver költözés március 7-én kedden

2017.03.02

Érintett ügyfeleink figyelmét felhívjuk, hogy az egyik szerverünket (metisz.webhold.hu) hamarosan költöztetjük. Érintett ügyfeleinket emailben értesítjük!

Kedves Ügyfelünk!

Honlapodat 2017. március 7-én (kedd) 22:00 után átköltöztetjük egy másik szerverünkre. Ennek oka, hogy szeretnénk korszerűsíteni és gyorsítani a szolgáltatásunkat, emiatt szükséges, hogy egy jobb, gyorsabb, stabilabb szerverre költöztessük honlapodat is.

Mivel jár a költözés?

·         A költözés ideje alatt a honlapod és levelezésed nem lesz elérhető. A leállás várhatóan 3 órát vesz igénybe, de igyekszünk ezt az időt minél jobban lecsökkenteni.

·         A tárhely adminisztrációs cím (mely eddig a https://metisz.webhold.hu címen volt elérhető) megváltozik, és ezentúl a https://server2.webhold.hu cím lesz használatos.

·         A költözéssel együtt járhat (ez ügyfelenként eltérő), hogy a leveleződben a levelező szerver elérését módosítanod kell majd. Ha 2017. március 8-án reggel azt tapasztalod, hogy a levelezésedet nem éred el, illetve a levelező programod hitelesítési hibára hivatkozik, akkor kérjük, állítsd át a pop3/imap és smtp címet a leveleződben a következőre: server2.webhold.hu . Levelező program beállításához figyelmedbe ajánljuk wiki oldalunkat, ahol részletesen le van írva a beállítás menete.

·         Ha más szolgáltatónál regisztráltál domain nevet, akkor a domain nameservereket (DNS) módosítanod kell. Az új DNS szerverek: ns1.server2.webhold.hu és ns2.server2.webhold.hu) Fontos! Ezt a módosítást csak március 8 után tedd meg.

Miért jó ez a költözés?

·         Gyorsabb elérésű, SSD alapú szerverre költöznek oldalaid, ezáltal gyorsabban fog betöltődni.

·         Egyúttal tárhely kezelőnket is frissítjük, így plusz funkciókkal bővülnek a szolgáltatásaink.

·         Az eddigi fizikai szerver helyett VPS-re költözünk, mely később bármikor, rugalmasan bővíthető, így a terhelés fényében gyorsabban tudunk változtatni a szerver teljesítményén.

Van e valamilyen kockázata a költözésnek?

·         A jelszavaid nem változnak, levelezésedet és honlapodat módosítás nélkül másoljuk át.

·         Ha valami oknál fogva úgy látjuk, hogy a költözés során nagyobb hibába ütközünk, akkor visszavonjuk a költöztetést, és elhalasztjuk egy későbbi időpontra. Ez esetben az oldalaid a jelenlegi szerveren működnek tovább változatlanul.

Kit kereshetek, ha bármi problémám van a költözés után?

·         Amennyiben problémába ütköznél március 8-án reggel, nyugodtan írj nekünk az info@webhold.hu címre, vagy hívj 8:00 után a +36 20 381 48 91 –es telefonszámon.
Kérjük, hogy minden esetben írd le, hogy melyik domain címről van szó, és konkrétan mi a probléma (levelezés, weboldal futtatás, stb.). Igyekszünk minél hamarabb megoldani a felmerülő problémákat.

Az alábbi két címen a főbb eseményekről fogunk tájékoztatni a költözés alatt:

·         Twitter oldalunk elérése: https://twitter.com/webhold

·         Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/Webhold