Tegnapi karbantartás összegzés

2011.03.12

A tegnapi napon 18:20-kor állítottuk le szerverünket, hogy bővítsük a rendelkezésre álló memóriát. Ez a tervek szerint 15-20 perces leállást követelt volna. Sajnos azonban a technika megint egy előre nem látható hibát okozott, ami kemény fejtörést okozott rendszergazdánknak. Összefoglaló:

A legutóbbi, február 6-i karbantartáskor új kernelt is kapott az operációs rendszer, amit akkor nem indítottunk újra. Most a leálláskor  - mivel teljes szerver kikapcsolás történt - ez megtörtént. Azonban az új kernel nem bootolt be, mivel a RAID vezérlő modulját nem töltötte be és rendszer hibát jelzett, hogy nem található a root könyvtár.

Ezt kellett kijavítani, de csak hosszas keresés és munka árán, sikerült egy olyan kernel verziót feltenni a gépre, amivel elhárult a hiba.

Ha valaki szeretne jobban utánaolvasni a problémának, az alábbi fórumokon találtuk meg a megoldást:

A karbantartásunk így 18:20-tól 23:00-ig tartott. Szerverünk memóriáját viszont sikerült kibővítenünk 6 Gb-ra, így nagyobb kapacitással rendelkezünk.

Köszönjük ügyfeleink türelmét, a közeljövőben nem tervezünk hasonló szerver leállást vagy karbantartást, így tárhely szolgáltatásunk üzemelése jóideig zavartalan lesz.