Új adatmentést vezetünk be a tárhelyeken

2011.05.17

Egy új adatmentési technikát vezettünk be, jelenleg még kisérleti jelleggel. A napi adatmentés minden nap éjfél és hajnal 4 között fut le szervereinken. Azonban mivel az eddigi technika igen erőforrás igényes volt a tömörítési eljárás miatt, az utóbbi pár hétben előfordult, hogy ebben az időszakban bizonyos weboldalak 1-2 percre nem voltak elérhetőek.

Ezért most bevezettük az úgynevezett "rsync" mentést, ami jelentősebb kevesebb erőforrást igényel, mivel a technikából fakadóan minden nap csak az új, módosított fájlokat menti le és nem tömöríti az állományokat. Jelen technikát még teszteljük, figyeljük, hogy milyen hatékonysággal működik, illetve az adatvisszaállítást is teszteljük még.

A tárhelyeken lévő backups mappa tartalma így egy kicsit változott, ott a szokásos .sql.bz állományok mellett megtalálható lesz egy tömörítetlen könyvtár is, ami tartalmazza az előző napi mentést is. Kérjük a honlap tulajdonosokat, hogy innen ne töröljenek le semmit, mivel ez garantálja a biztonsági másolat meglétét.